Qigong

Qi Gong is een zelfhelende bewegingsmeditatie

ZHINENG QIGONG

Voor diegenen die een introductie behoeven over wat is Zhineng Qigong verwijs ik naar ‘Toelichting Zhineng Qigong’. Over de reis die Maarten met Qigong heeft afgelegd verwijs ik naar mijn boek ‘Indomitableness – How to Find Your True Nature. Over het beoefenen en les geven verwijs ik naar ‘Over Maarten en Qigong’.

QIGONG GAAT OVER WELZIJN EN WELBEVINDEN
Welbevinden – ongeacht en inclusief jouw levenservaringen

Maarten geeft Qigong – theorie en praktijkoefeningen – om je welbevinden in eigen hand te nemen en daarmee te vergroten. Hij volgt daarbij zijn eigen principes – vanuit psychologie, traditionele Chinese geneeskunde en psychotherapie.

  1. Theorie: Leren van je positieve én negatieve ervaringen – je fundament in je leven
  2. Beoefening Qigong: Wat je bezig houdt op dit moment, het enige dat leeft – acceptatie en vertrouwen
  3. Qi Resultaat = theorie en beoefening: Wie ben ik – mijn energieveld
  4. Intentie = verdieping van hetgeen je al weet: Wat wil ik en hoe kom ik daar

OVER MAARTEN EN QIGONG

Tijdens zijn middelbare schoolopleiding maakt Maarten (1966) ongewild een moeilijke periode door, waarin hij zich bewust wordt van zijn gevoeligheid en naderend onheil van ziekte. Onzichtbare, en zich aan de omgeving ont-trekkende, symptomen doen hem huiveren van binnen. Toch probeert hij alles om een gewoon leven te leiden. Hij studeert, beoefent sport op hoog niveau en begint een ambitieuze carrière. Terminale nierziekte maken aan alle illusies een eind. Hij is gedwongen om alles op te geven. In hem is het ontwaken van een leven dat zal zijn, zijn hart te openen aan de prachtige en heel moeilijke momenten, deze te overstijgen, opdat hij ondanks nierfalen een veilige plek vindt in zichzelf.

Qigong heeft op hem dit gewenste effect: hij heelt zijn leven en mag anderen coachen, instrueren en inspireren. Maarten leert razendsnel Qigong, waarvan de theorie hem als gegoten voelt. De praktijkbeoefening vereist veel van Maarten gezien zijn zware ziektesymptomen. Hij richt zich op de vanuit de theorie simpele verwijzingen over hoe meer energie te vergaren en te behouden. Zijn symptomen van ziekte en zijn zware medische traject kan hij daarmee vanuit rust en minder lichamelijke klachten doorstaan. Maarten ziet het energieveld en zijn fundament in het leven als zijn werkveld waarmee hij anderen helpt en zich zelf laat inspireren. Vanuit het hart werkt hij samen met Hester aan een helende praktijk voor mensen van alle leeftijden die bereid zijn om hun successen en hun kwetsbaarheden onder ogen te zien, waarmee zij een volledig mens in hun omgeving kunnen zijn en blijven. Qi Gong is een geheel aan zelfhelende bewegingsmeditaties, holistisch wetenschappelijke theorie op basis van ieders eigen levenswijsheid.

QIGONG ONLINE

Iedere dinsdag van 13.30 tot 15 u.

Voor lessen in het Nederlands:

Neem eerst contact op

mail: znqgbelgium@gmail.com

 ☎  + 32 472 93 60 84

■ Ontspanning in openingsmeditatie

■ Korte theoretische uitleg over, en vervolgens beoefening van Qi Gong

■ Delen van ervaring en afsluiting

Mede georganiseerd door: Kruisbos St. Vincentius, Kalmthout, België

Meer over de reis die Maarten heeft afgelegd, onder andere met Qigong:

Boek is te bestellen via:

Amazon.com

Of
kom even langs

Toelichting Zhineng Qigong:

Qigong bestaat uit een hele lange geschiedenis van Taoïsme, Boeddhisme en Confucius, die al duizenden jaren stand houdt. Juist die ervaringen van honderden generaties maken Qigong een diep in de mens gewortelde wetenschap die evolueert zoals de mens in zijn en haar omgeving zelf. QI is levensenergie die door vele generaties heen stroomt – heel omdat mensen en hun omgeving van nature 1 zijn. De beoefening van Qigong is zichzelf te versterken volgens wie men zelf is – natuur. De mens heeft een vermogen meegekregen dat hem doet plannen en uit het moment zijn heeft geleerd. Met oefeningen, die gebaseerd zijn op diepe bestudering van menselijke en dierlijke bewegingen, is de mens in staat om ervaringen om te zetten in eigen wijsheden waarmee langer een gezond leven kan worden geleefd. Dit resultaat is geheel gebaseerd op je eigen meester te zijn, ofwel je zelf helen. In de praktijk komt dit neer op verheldering van je levensintenties – emotioneel, fysiek en psychisch – door te leren van anderen en los te komen van het ego. Dan weet ik wat ik wil en hoe ik kom waar ik wil.

Het aanleren van Qigong is eenvoudig. De bewegingen zijn er louter op gericht om je energiehuishouding te verbeteren. De sleutel hiervoor ligt bij jezelf en je wordt geholpen door een goede leraar. Qigong gaat uit van het mens-principe: je weet eigenlijk alles zodat hetgeen je wil je kan bereiken. De eenheid van lichaam, geest en omgeving helen we door je zelfvertrouwen te vergroten middels beweging.